KÄKLEDSBEHANDLING


Tandläkaren kanske tycker att du biter i hop och nöter dina tänder, gnisslar tänder när du sover, har ofta spänningshuvudvärk, känner dig aldrig riktigt utvilad och till och från svårt att öppna munnen. Kanske tuggar du mer än på ena sidan. Det kanske till och med är så att det knäpper till i käken när du öppnar munnen. Har käkleden stelnat till eller till och med börjat värka? Det kanske till och med piper konstigt i nåt öra. Du stressar hit och dit, kollar mobilen och önskar hinna mer än du nånsin kommer att hinna och har den där lite molande huvudvärken, klart du spänner dina käkar, konstigt vore ju annat.


Vad innebär en behandling?

En käkledsbehandling tar ca 45 min och jag går igenom hela käkmuskulaturen, även muskler inuti munnen. Med hjälp av en rad olika tekniker kommer dina käkmuskler att masseras, töjas, pressurbehandlas och stretchas. Jag går även igenom nacke/hals och släpper på alla spänningar.


Hur ofta måste du gå?

Redan efter en käkledsbehandling kommer du märka stor skillnad. De flesta upplever även en mycket stor förbättring av nattsömnen. 4-8 gånger rekommenderas, men detta är individuellt.