Cavitation Radiofrekvens gör skillnad hos Helenas Hälsa
Paketering av lymbehandlingar


Cav/Rf


Cavitation innebär att ultraljud får både lymfa och fettceller att vibrera. Detta stimulerar vårt lymfflöde och cirkulation. Fettcellerna sprängs och avlägsnas den naturliga vägen genom lymfan och urinen. Radiofrekvens påverkar lymfcirkulationen och blodcirkulationen. Gör att svullnader och ödem dämpas. Stramar upp huden, smälter ner fettceller, löser upp stagnation genom att luckra upp sammanväxningar i hud och bindväv och hjälper kroppen att få ut överflödig vätska, slagg och överskottsfett via njurar, lever, lymfa och urin. På så sätt återfår du ett mer gynnsamt naturligt flöde av energi, lymfa och blod. Skönhetsmässigt används denna maskin till att fixa celluliter, minska svullnader, ödem och ärr. För hälsan så stärks kroppens lymfssystem och ger det en skjuts genom att ta bort stopp och blockeringar. Stela ryggar, tjurnacke, puckelrygg, led och muskelvärk, kristallsjukan, huvudvärk, migrän, trög mage, utmattning och onda knän/nackar/axlar och mycket mer. För mer information scrolla längs ned på sidan.


Första tillfället är behandlingen 40 minuter och man kan sedan öka tiden upp till 120 minuter. Med fördel kan man kombinera med lymfmassage.


För priser och bokning gå till Boka Direkt.

Paket för behandling (samtliga paket ger 10% rabatt jämfört mot att boka enstaka tider)

 

90 minuters Cavitation/radiofrekvens 2 ggr i veckan under tre veckor

Passar dig som har svullnad och värk i kroppen men även dig som vill ”tighta” till kroppen då behandlingen hjälper till att strama till huden, tex vid celluliter. Här arbetar vi med ultraljud, radiofrekvens och IR (infrarött ljus/värme). Vi träffas första gången i ca 2,5 timme där vi under första timmen samtalar kring din hälsa och du får veta mer om vad du kan göra för att få fart på ditt lymfflöde. Resterande tid får du behandling som anpassas efter dig och din kropp. 

Investering: 8.100kr

I detta ingår en timmes konsultation och 6 st 90 minuters Cavitation/radiofrekvensbehandlingar

 

60 minuter cavitation/radiofrekvens 2 ggr i veckan under tre veckor

Cavitation/radiofrekvens kan användas vid värk i nacke och rygg men även vid celluliter. Första gången så träffas vi i 90 minuter för att samtala kring din hälsa och du får veta hur du på bästa sätt kan stötta kroppen mellan behandlingarna för att få bästa resultatet. 

Investering: 5.400kr

I detta ingår 30 minuters konsultation och 6 st 60 minuters Cavitation/radiofrekvensbehandlingar


För samtliga paket gäller att du bokar in samtliga tider via Boka direkt eller via mail till info@helenashälsa.com. 


Cav/RF maskin som behandlar stagnationer i kroppen hos Helenas Hälsa


Vad är "Cav/RF"?

Förr användes cavitation som ett sätt för att ta bort njursten, sten i urinblåsa samt övriga organ. Men studier har visat att ultraljudscavitation (ultraljudsvågor) tillsammans med radiofrekvens gör så att man kan åtgärda exempelvis vätska, kroppsfett, smärtproblematik, strama åt huden från rynkor, celluliter m.m. På grund av dessa resultat kallas metoden med cavitation ofta också för virtuell fettsugning. Det kan även hjälpa till stor del mot både kronisk och tillfällig smärta så som exempelvis Ischias problematik eller ryggskott.


Så funkar det: 
Cavitationen dvs ultraljudsvågorna, får lymfan och fettcellerna att vibrera. Detta stimulerar vårat lymfflöde och blodcirkulation. Samt gör så att fettcellernas membran (skalet runt cellen) går sönder, och fett/slaggprodukter kan då avlägsnas den naturliga vägen: genom lymfan och urinen.

Radiofrekvens påverkar lymfcirkulationen och blodcirkulationen, vilket medför att svullnader och ödem dämpas. En kombination av dessa 2 metoder för ökad lymf- och blodcirkulation samt tillförseln av frisk blod som uppstår, har visat sig ha en otroligt positiv effekt på kroniska obalanser. Vid värmeutvecklingen som uppstår genom radiofrekvensen så återskapas även kollagenet i huden. När gammalt och skadat kollagen repareras och återhämtar sig, blir resultatet en huduppstramning och används med stor fördel (även på längre sikt) på rynkor, celluliter, slapp hud och hudbristningar.


Cavitation/Radiofrekvens passar dig som har områden på kroppen med vätskeansamlingar, lös hud, fettdepåer, celluliter och olika typer av smärtproblematik m.m. Metoden ersätter inte träning och en bra kosthållning. Utan ska ses som ett komplement till detta.


För att få riktigt bra resultat bör man hålla ner intaget av kolhydrater minst ett dygn innan och efter behandlingen. Detta eftersom kroppen väljer kolhydrater (socker) i första hand som bränsle istället för fett då kolhydrater är lättare för kroppen att bryta ner.


Vätskan man frigör från fettcellerna vid en behandling, är kroppens egen sparade energi, och den blir därmed mer lättillgänglig för kroppen att använda som bränsle.


För att underlätta för kroppen att göra sig av med fett och slagg rekommenderas motion och/eller vibrationsplatta efter behandlingen för att ytterligare öka/bibehålla cirkulationen samt att dricka mycket (!) vatten både före och efter. Helst bör man ligga på MINST 2 liter/dag, gärna mer under behandlingsperiod.


Jag rekommenderar också att man under behandlingsperioden försöker dricka persiljeavkok och/eller sellerijuice varje eller eventuellt varannan morgon. (Annars åtminstone starta morgonen med 0,5 liter ljummet citronvatten för att sedan avvakta minst 30 min innan intag av annat.)


Hur snart ser man resultat?
Resultaten varierar från person till person, men det är inte ovanligt att man redan efter de första behandlingarna kan känna/se resultat. Om man följer ovan råd, går det betydligt snabbare att få resultat än om man inte gör det.


 

Hur lång behandlingstid behövs?
Behandling passar att göra 2–5 ggr/vecka. Beroende på hur man reagerar. En serie av behandlingar rekommenderas starkt för bästa möjliga resultat. (Det är nästintill omöjligt att få några synbara resultat på bara någon enstaka behandling)

Efter att man nått önskat resultat kan man göra månatliga behandlingar eller någon gång då och då för att underhålla resultatet. Behandlingarna tar cirka 45–120 minuter, lite beroende på område m.m.


Vilka behandlar jag INTE:
Personer under 18 år, ammande eller gravida, proteser av metall inom behandlingsområdet, epilepsi, feber eller om man har pacemaker samt om man är ny-vaccinerad.


Biverkningar?
Öronringningar under cavitationsbehandlingen. Detta på grund av att ultraljudsvågorna skapar vibrationer i trumhinnan, så att ett visst oljud skapas. (Detta är ofarligt och upphör efter behandlingens slut, i värsta fall något dygn efteråt vid stor belastning.)